VELEBIT voćarski vosak s propolisom

Informacije o proizvodu: UP/I 320-01/03-01/2 Analit. Br. 05402 9179/06

VELEBIT voćarski vosak s propolisom – hladni, je visokokvalitetni, prirodni, hrvatski,  proizvod namijenjen korištenju prilikom svih oblika cijepljenja.

VELEBIT voćarski vosak s propolisom – hladni, zaštićen je u Hrvatskom zavodu za intelektualno vlasništvo i kao takav je na tržištu već deset godina. Vosak je jedinstven po svom 100%-tnom domaćem, prirodnom sastavu za razliku od cijele palete uvoznih, sintetičkih ili akrilnih smola koje dolaze pod nazivom „voćarski vosak“, a nalaze se na policama hrvatskih poljoprivrednih ljekarni.

Cijela priča o ovoj vrsti voska nastala je davno i ona seže daleko u povijest kada su sličan pripravak koristili naši pradjedovi da bi zaštitili svoje voćnjake i maslinike. VELEBIT voćarski vosak s propolisom – hladni, za razliku od tog arhaičnog pripravka, proizvod je stabilizirane kvalitete  s dodatkom sredstava koji na prirodan način potiču brži oporavak oštećenih dijelova biljke. Veliku ulogu u VELEBIT voćarskom vosku igra upravo propolis koji proizvodu daje ljekovitu notu.

Upotreba VELEBIT voćarskog voska u ekološkoj proizvodnji pokazala se od velike važnosti jer je i taj dio zaštite biljki na propisan, prirodni način snažna karika u zatvaranju ekološkog kruga proizvodnje i dobivanju pripadajućih certifikata.

VELEBIT voćarski vosak s propolisom – hladni, koristi se prilikom svih oblika cijepljenja. Voskom se premazuju presjeci grana za vrijeme zimske rezidbe, u vrijeme mirovanja vegetacije, a isto se radi i u vrijeme proljetne (zelene) rezidbe grana.

Za razliku od tekućih voskova za istu namjenu VELEBIT voćarski vosak s dodatkom propolisa je praktičniji u namjeni jer se za razliku od spomenutih nanosi jednim potezom u željenom sloju, bez naknadnog “podebljavanja”.

VELEBIT voćarski vosak s propolisom – hladni, uspješno, na prirodan način zatvara prereze i rane na voćkama, štiti ih od mraza i drugih vremenskih nepogoda, te sprječava prodor bakterija i gljivica u voćku. Sporije sušenje VELEBIT voćarskog voska s dodatkom propolisa sprječava pucanje istog te i na taj način efikasnije štiti povrijeđeni dio biljke.

Mr.sc. Frane Ivković ispred Hrvatske voćarske zajednice preporučio je korištenje VELEBIT voćarskog voska s propolisom.

Secured By miniOrange